Să avem curaj, zic!

În viaţă este nevoie de curaj. Curaj pentru a coborî din pat într-o zi ce se anunţă a fi infernală. Curaj pentru a face o nouă schimbare. Curaj pentru a iniţia un proiect. Curaj pentru a spune ce simţim şi gândim. Curaj pentru a înfrunta singuri obstacolele ce ne ies în cale. Curaj pentru a sta drepţi atunci când alţii aruncă cu vorbe murdare în noi. Curaj pentru a privi înainte atunci când ceilalţi privesc înapoi. Curaj pentru a ne urma visurile.

Ei bine, da! Avem nevoie de curaj. Dar întrebarea ce probabil stă pe buzele multora este: De unde luăm acest curaj? Eu tind să cred că răspunsul se află în noi şi în cei de lângă noi.

În primul rând, avem nevoie de încredere în forţele proprii. Apoi se mai adaugă o doză zdravănă de voinţă, presărată cu un strop de optimism. Asta ca să iasă lucrurile şi mai frumoase.

În al doilea rând, avem nevoie de încurajările celor dragi nouă. Suntem conştienţi de faptul că indiferent ce spun ceilalţi, reuşita depinde doar de noi. Şi cu toate acestea, simţim că fără acele cuvinţele magice, precum “Va fi bine!”, “Te vei descurca de minune!”, “Ştiu că poţi!”, suntem pierduţi.

Din propria experienţă, deşi nu prea vastă, pot spune că am înţeles un lucru: nu ne naştem curajoşi. Curajul se învaţă. E un soi de exerciţiu pe care fiecare dintre noi ar trebui să-l facă în orice dimineaţă.

 Aşadar, să ne privim în oglindă şi să ne spunem cu voce tare: Eu pot!

Advertisements

4 thoughts on “Să avem curaj, zic!

  1. Stef says:

    Tu poti!!! Asa ca da-i batai si fii cum vrei tu si ce vrei tu, foloseste-ti toate armele din dotare si da-i pe toti pe spate! Hugs

    • Roxana Balan says:

      ;)) Mai am mult până să merit acele “Brave”, dar îţi mulţumesc pentru apreciere! E bine să ştii că sunt oameni care te încurajează…asta că tot veni vorba de curaj 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s