Cerşetorii de timp

clock

Zilnic văd oameni alergând în jurul meu şi, de cele mai multe ori, mă surprind şi pe mine alergând odată cu ei. În ritm alert, obositor şi câteodată fără sens.

Cu faţa în pământ şi gânduri năuce pe post de însoţitor, alergăm fără încetare către sau după ceva. Unii aleargă în fiecare dimineaţă după vreun autobuz care să-i ducă la şcoală ori la serviciu. Alţii, pe de altă parte, aleargă după cariere de succes, faimă, lux şi putere. Alergi azi, alergi mâine şi ajungi astfel în punctul în care nu-ţi doreşti decât să poţi pune timpul pe amânare, aşa cum faci cu alarma enervantă a telefonului.

De obicei, acesta e şi semnalul care ne trezeşte cu adevărat. E momentul în care privirile ni se îndreaptă către acele lucruri mici, dar pline de substanţă pe care, în graba noastră, le-am tot neglijat. E momentul în care ajungem să conştientizăm că timpul nostru nu se măsoară în orele de lucru şi deadline-urile din agendă, ci în emoţii, culori şi zâmbetele celor dragi.

Timpul e un vitezoman prin excelenţă. E sălbatic, necruţător şi chiar mult mai grăbit decât noi. Ne maturizează înainte de termen, ne îndepărtează de ceilalţi şi ne epuizează forţele. Nu trece fără a-şi lăsa amprenta asupra noastră. Ne stau mărturie dimineţile în care am dori să mai zăbovim puţin în braţele celui iubit, cărţile de pe noptieră pe care nu mai izbutim să le citim, dorul de jocurile copilăriei şi toate acele clipe alături de familie şi prieteni după care tânjim deseori.

Aşa că ne punem pe cerşit: minute, ore, zile, luni, ba chiar ani. Dar în zadar. Nu putem cere o porţie în plus de timp, însă stă în mâinile noastre puterea de a face tot ceea ce credem de cuviinţă astfel încât  fiecare moment pe care îl trăim să fie de calitate. Pentru că da, timpul nu aşteaptă şi în niciun caz nu poate fi dat înapoi precum ceasul de la mână.

Timp fără regrete vă doresc!

sursa foto: pinterest

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s