Cu sufletul pe tavă

trust

Credem că îi cunoaştem pe cei de lângă noi. Pe cei alături de care am crescut, pe cei cu care împărţim în fiecare noapte patul, cafeaua de duminică dimineaţa, hainele pentru ocazii speciale sau banii de buzunar. Pe acei oameni cărora le lipim cu naivitate eticheta de „my bff forever” sau de „love of my life”.

Oh, şi credem asta cu atât de multă tărie, încât ne deschidem cu totul în faţa lor. Le povestim visurile noastre din copilărie, planurile pentru o viaţă întreagă, micile bucurii şi marile reuşite. În loc de carte de vizită, le oferim cele mai de preţ amintiri ale noastre. Le dăm chiar şi secretele fără a şti că, la un moment dat, vor fi folosite împotriva noastră.

Îi lăsăm să ne intre în aşternuturi, să ne răscolească dedesubturile şi să ne afle slăbiciunile. Ne punem inima în mâinile lor şi, odată cu ea, şi fărâma de speranţa. Investim în ei timp de calitate şi sentimente care, nu de puţine ori, ne sunt călcate în picioare.

Se spune că pentru a cunoaşte un om nici măcar o viaţă nu este de ajuns. Şi, cu toate acestea, ne vindem fără încetare altora. Dar cu ce preţ oare? Merită să-ţi pui sufletul pe tavă? Răspunsul o să ţi-l dai tu.

Cât despre mine, am învăţat de timpuriu că încrederea se câştigă. Prin fapte, şi nu prin cuvinte. Am învăţat că nu întotdeauna oamenii sunt ceea ce par a fi. Că sunt capabili de cele mai mişeleşti lucruri, că te pot bate propriile tale arme şi, de aceea, n-ar strica să porţi cu tine o pereche de lentile cu dioptrii (mici) de scepticism.

Ei bine, tu cât eşti dispus să dăruieşti altora din tine?

sursa foto: pinterest.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s