Drumul către succes

43628690109630220_L8Fy8h5y_c

Succesul. E aproape imposibil să-l traduci prin cuvinte echivoce pe care le găseşti în dicţionar.

Succesul este mai mult decât toate acele sinonime înşiruite cu virgulă. Succesul e acea conotaţie pe care noi i-o dăm, asocierile pe care le facem şi visurile devenite realitate. Căci, rareori vei găsi două persoane pentru care succesul să însemne acelaşi lucru. Pentru unii poate însemna fie un cont generos în bancă, fie notorietate, sau chiar ambele. În timp ce, pentru alţii, succesul s-ar concretiza în numărul de concursuri câştigate ori, pur şi simplu, în bucuria şi plăcerea de a profesa.

Însă, indiferent de semnificaţia pe care fiecare dintre noi o atribuie succesului, un lucru e cert: ni-l dorim cu ardoare, cu toţii. Asta pentru că e o porţie constantă de stare de bine, de fericire, o formă de împlinire a individului. Tocmai de asta scotocim fără încetare după ” reţete” ale succesului, pe care le-am “găti” dimineaţa, la prânz şi seara, dacă ar fi posibil. De asta cerem sfaturi celor din branşă, ne delectăm cu tot felul lecturi în căutare de careva tips & tricks şi ”furăm” ce şi cât se poate de la cei aflaţi deja pe culmile succesului. Şi facem toate acestea, doar pentru a mai scurta anevoiosul drum către succes care, deseori, e presărat cu încercări eşuate, nopţi de nesomn şi lacrimi înnăbuşite.

Când munca nu îţi garantează succesul…

Una dintre regulile de aur ale succesului, spune că, pentru a reuşi trebuie să munceşti, să munceşti şi să tot munceşti. Doar că, uneori, munca nu este de ajuns. Şi, mai ales atunci când vorbim despre debutul în carieră.

Astăzi, se pare, nu ajunge să ştii, ci trebuie să le arăţi şi celorlalţi ce ştii. Trebuie să strigi din toţi plămânii dacă îţi doreşti să fii auzit. Să ieşi din mulţime pentru ca cineva să te observe. Trebuie să te înconjori de oameni care au un cuvânt de zis în domeniul tău. Să le ”intri pe sub piele”, să le atragi atenţia, să le captezi interesul asupra muncii tale. Să-i convingi că şi tu meriţi să afli ce gust are succesul.

E important să cauţi oportunităţile în locul potrivit. Să faci din tine un brand. Să te vinzi, dar nu în trup şi nici în simţăminte ori convingeri, ci în aptitudini, în seriozitate, devotament şi iscusinţă. Să-ţi creezi acele cadre şi contexte care să-ţi ajute să creşti şi să prosperi. Să le spui şi altora ceea ce visezi, ce vrei, ce ştii să faci mai bine. Să-ţi ”lauzi” calităţile, să te implici, să-i laşi pe ceilalţi să-ţi afle talentul şi să-ţi cunoască roadele muncii. Întrucât, succesul nu e întotdeauna doar o dovadă a muncii noastre, ci şi a sprijinului oamenilor care ne înconjoară.

Iar acum, în loc de încheiere, vă întreb: voi ce cale către succes aţi ales?

sursa foto: pinterest.com

Advertisements

6 thoughts on “Drumul către succes

 1. Florin Adamache says:

  Discutabil cele scrise de tine aici, sincer… Eu nu prea sunt de acord cu afirmatia “succesul nu e întotdeauna doar o dovadă a muncii noastre, ci şi a sprijinului oamenilor care ne înconjoară”. Pentru ca nu cred ca oamenii din jurul nostru sunt cei care ne ridica pe culmile succesului. Poate ca daca esti bun, poti ajunge in bransa oamenilor de succes cu care poti face networking dar oare ce farmec ar avea daca cineva, te-ar lua de-o mana si te-ar urca pe o treapta a realizarilor unde meritele tale sunt 0 sau aproape nule. Personal am inceput de jos fiecare activitate, adesea din pasiune iar in timp, oamenii au apreciat cele facute de mine.
  Poate ca si norocul e important in toata treaba asta insa niciodata nu te baza pe el.
  Inchei prin a spune totusi ca gradul de implicare, daruirea si satisfactia cu care faci o chestie/lucru/activitate sunt factorii care te ridica!

  Cheers!

  • Roxana Balan says:

   Sunt total de acord cu tine, Florin. Succesul nu ar mai avea acelasi gust daca ni s-ar oferi totul de-a gata, cum se zice. Dar eu sunt si de parere ca, pentru a reusi sa ajungi acolo unde iti doresti, trebuie nu doar sa muncesti, ci si sa iti faci cunoscuta munca. Degeaba lucrezi din greu, degeaba esti extrem de priceput la ceea ce faci, daca stai intr-un colt, fara sa arati si altora cat de bun esti. Iar cand spun sprijin din partea oamenilor care ne inconjoara, ma refer tocmai la aprecierea de care si tu vorbeai. Atat timp cat esti placut pentru ceea ce faci, esti apreciat, iar lumea e interesata de calitatea muncii tale, posibilitatea ca usile catre succes sa ti se deschida, este mai mare.
   Si eu sunt genul de persoana careia ii place sa reuseasca prin forte proprii, caci vreau sa merit pe deplin laudele ce mi se aduc. Insa, am vazut ca succesul nu se datoreaza noua in totalitate, ci si tuturor acelora care ne recunosc si cred in potentialul si talentul nostru, si care de multe ori, doar ne ghideaza pasii in directia pe care ne-o dorim. 🙂

   • Florin Adamache says:

    Da e adevarat ceea ce spui. Oricum pentru a te afirma in activitatile pe care le faci, clar nu trebuie sa fii o persoana introvertita. Poate ca intr-un fel e bine sa stii sa te vinzi in sens pozitiv. Cu toate astea eu cred ca mereu exista oameni gata sa aprecieze un lucru facut bine, mai ales daca acesta este facut din pasiune, cu daruire maxima… Astept sa raspunzi si provocarii lansate de mine (catre tine) pe blogul personal. Cheers!

 2. Creativitatelafeminin says:

  Lucrurile mărunte fac lucrurile mărețe!
  Succesul?!…Să aduc zâmbetul pe buzele crăpate de frig și frică, să întind mâna fermă, nu tremurândă celui/celei care are nevoie, să am un gând curat, o vorbă bună și reală, să cred în mine și-n cei de-alături, să cresc, să creștem împreună, trecând prin viața minunată, să învăț la tot pasul și de la tot ce-i în jurul meu, să ofer necondiționat, să mă bucur de ziua de azi, să nu trăiesc doar ziua de ieri și doar să planofoc ziua de mâine…AZI e important!…
  Succesul?!…”Unde-s mulți puterea crește!”…Da, cred în puterea celor mulți, în forța mentoratului adevărat, nu vândut!…De fapt, acela nu-i mentorat, e doar goana după imagine!
  Cred în dezvoltare personală, în motivațional, dar cel mai mult cred în OAMENI, în relațiile dintre NOI!…
  Am învățat în ani, că pentru a reuși, pentru a ne împlini, trebuie să rostim NOI, nicidecum EU sau TU…acest NOI e magic, deschide uși, ”portaluri”!
  Nu-i o poveste, un vis, e realitatea!
  Mulțumesc din suflet pentru gândul bun, Roxana, frumoasele cuvinte, inima deschisă, articolul puternic și răsunător!
  Sărbători de poveste, Roxana, alături de cei dragi!
  Salutări de pe meleaguri nemțene, de la poalele Ceahlăului!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s