Timp pentru viaţa lui Călin!

27

Pentru cei mai mulţi dintre noi, sfârşitul e undeva departe. Nu vrem şi nici nu îndrăznim să ne gândim la el, căci suntem mult prea ocupaţi să ne împlinim visurile. Dar ce te faci însă atunci când afli că sfârşitul ţi-e mai aproape decât orice şi oricine?

Călin Graur, la doar 6 ani, s-a găsit nu doar o dată aproape de sfârşit. Dar grija şi iubirea părinţilor, sprijinul oamenilor cu inimă bună, precum şi cel al medicilor l-au salvat de fiecare dată.

Boala de care suferă micuţul – tumoră glioneuronală leptomeningeală difuză – este una neclasificată încă, în toată lumea întâlnindu-se doar patru cazuri de acest gen, toate în Italia. În urma investigaţiilor făcute şi a drumurilor interminabile atât pe la spitalele din ţară, cât şi la cele din străinătate, lui Călin i s-a spus că mai are o şansă. O şansă de care acest băieţel plin de viaţă, e gata să se agaţe, doar că mâinile lui sunt mult prea firave pentru a reuşi de unul singur. Şi, tocmai de aceea are nevoie de ajutorul fiecăruia dintre noi.

Ori de câte ori mă gândesc la Călin, încerc să mă pun în locul lui şi al părinţilor săi. Câtă durere poate să simtă un părinte în astfel de momente? Şi cât curaj poate avea un copil pentru a suporta tot ceea ce i se întâmplă? 

Noi, de obicei, ne panicăm la cea mai uşoară răceală, dar gândiţi-vă cum e să primeşti un diagnostic atât de sumbru şi nemilos. Pentru Călin, boala reprezintă negarea dreptului la viaţă. Dreptul la o copilărie normală. Refuzul de a alerga prin parc alături de cei de vârsta lui. De a se bucura de toate acele jocuri pe care noi le adoram. Refuzul de a învăţa, de a cunoaşte, de împărtăşi cu cei dragi micile şi marile reuşite. Dar boala lui Călin nu a pus stăpânire doar pe el, ci şi pe familia lui. Pentru aceşti părinţi, boala înseamnă lacrimile sărate pe care şi le ascund în preajma fiului lor. Suferinţa de a-şi privi copilul agonizând pe patul de spital. Frustrarea de a nu-şi vedea băiatul urmându-şi visurile la fel ca toţi ceilalţi. Teama că lipsa resurselor financiare necesare vindecării, le va condamna copilul la un sfârşit tragic.

Tocmai de aceea, Călin are nevoie de timp. Timp pentru a se juca, pentru a explora lumea, pentru a visa. Iar noi putem să-i oferim acest timp. Cum? Participând la evenimentul caritabil  ce va avea loc pe data de 2 februarie 2013 la centrul de conferinţe din cadrul Palas Mall, Iaşi. Evenimentul, intitulat Timp pentru Viaţă”, va cuprinde două părţi. Una dedicată performării a opt dintre oamenii de valoare pe care ni i-a dat Iaşul, şi o parte dedicată concertului susţinut de trupa Vunk. Biletele le puteţi cumpăra de la centrele de informare Palas Mall şi Iulius Mall sau înainte de începerea evenimentului la locul stabilit desfăşurării acestuia. Preţul unui bilet pentru fiecare parte este de 50 de lei, iar pentru ambele părţi de 75 de lei. Mai multe informaţii puteţi afla şi de pe pagina de Facebook a evenimentului sau de pe site-ul lui Călin.

Acestea fiind zise, haideţi să-i dăm lui Călin timp pentru a-şi scrie el singur povestea. E un copil aşa de frumos şi deştept, fapt care mă face să cred cu tărie că are atât de multe de făcut şi de spus.

sursa foto: calingraur.info

Advertisements

2 thoughts on “Timp pentru viaţa lui Călin!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s