Ce spune despre tine modul în care te îmbraci?

ce-spune-lungimea-fustei-despre-o-femeie_3

Poate că nu haina face pe om (asta dacă e să ne luăm după o veche zicală), dar cu certitudine spune multe despre cel ce o îmbracă.

Când vine vorba de ţinute, cu toţi devenim grijulii şi extrem de selectivi. Asta pentru că, recunoaştem sau nu, fiecare dintre noi este, într-o mai mică sau mai mare măsură, preocupat de imaginea sa. Nu degeaba răsfoim cu “religiozitate” revistele de modă şi ne “închinăm” trend-setterilor. Nu degeaba alegem acele culori şi croiuri care să ne avantajeze trăsăturile şi să ne pună în valoare liniile corpului. Şi, nu degeaba suntem dispuşi să investim (atât cât ne permite buzunarul şi chiar mai mult) în piese vestimentare branduite.

Importanţa pe care noi o acordăm modului în care ne îmbracăm, nu e deloc lipsită de sens. Şi spun asta deoarece, din fericire, am început să conştientizăm tot mai mulţi, impactul pe care îl are ţinuta în formarea şi menţinerea relaţiile interpersonale.

Spune-mi cum te îmbraci ca să-ţi spun cine eşti

Există multe feluri în care poţi cunoaşte, poţi descoperi o persoană, iar unul dintre ele este chiar vestimentaţia. De cele mai multe ori, haina este cea care vorbeşte pentru noi. Este cel dintâi mesaj pe care îl transmitem, respectiv prima informaţie pe care celălalt o primeşte în legătură cu noi.

Şi, dacă e să mergem dincolo de ”ce se poartă” şi de branduri ce “nasc” pofte, putem spune că haina nu e doar un alt canal de comunicare, ci e însuşi limbajul.  Un limbaj ce pare să difere de la un om la altul, de la un stil vestimentar la altul. Stiluri cu care, bănuiesc, suntem cu toţii familiarizaţi.

De la casual până la elegant şi de la funky până la clasic, cu toate sunt menite să ne satisfacă “gusturile” şi să se muleze perfect pe structura personalităţii noastre. Simplitate, extravaganţă, îndrăzneală sunt doar câteva dintre mesajele pe care noi le transmitem prin intermediul hainelor. Fapt pentru care mă gândesc la cât de important este ca ţinuta să fie adaptată contextului social, astfel încât ceilalţi să nu ne perceapă ca fiind ceea ce nu suntem.

Căci nu-i aşa, accentul trebuie pus nu doar pe ceea ce purtăm, ci şi pe unde  purtăm?

sursa foto: Rosea Lake

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s