Împreună dăruim speranţă copiilor din Liteni!

13.03.2012-Poza-cu-presc-inghesuiti-in-vestiar1-1024x768

În coxtextul unei societăţi în care tendinţa către individualism şi egocentrism se manifestă din ce în ce mai acut, ce anume îi mai apropie pe oameni, mă întreb?

Să fie oare temerile ce ne încearcă la tot pasul şi pe care încercăm să le mascăm prin zâmbete forţate şi autosugestie? Să fie poveştile de viaţă ale oamenilor cu care ne intersectăm la colţ de stradă? Sau poate visurile în slujba cărora ne punem şi ultimele forţe doar pentru a le vedea o realitate palpabilă?

Suntem nişte visători prin definiţie. Şi nu pentru că am sta cu ochii înspre soare aşteptând să cadă ceva. Ci pentru că ne place să marcăm pe harta propriului destin cele mai înalte culmi pentru care muncim apoi pe brânci ca să le atingem.

La astfel de culmi visează şi cei 450 de elevi ai şcolii din satul Liteni. În vreme ce alţi copii de vârsta lor păşesc deja încrezători pe drumul către viitor, micii şcolari din Liteni îşi doresc o şcoală care să le asigure condiţii decente, necesare studiului. Au visuri mari şi sunt conştienţi că pentru a le îndeplini e nevoie de multă muncă şi răbdare.

Ambiţia şi determinarea de care aceşti copii au dat şi dau dovadă în continure în ciuda frigului pe care l-au suportat ani de-a rândul, dar şi a lipsurilor pe care şcoala lor le prezintă, au trezit deja în sufletul câtorva oameni dorinţa de a-i ajuta să-şi clădească un viitor mai bun.

284077_462702837145285_1873938211_n

Aşa încât, pe data de 16 mai 2013, ora 19.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”, ieşenii cu inimă bună, care doresc să contribuie la împlinirea visurilor copiilor de la şcoala din Liteni, sunt invitaţi să ia parte la un concert pe care, cu certitudine, nu-l vor uita prea curând.

Speranţă pentru Educaţie”, evenimentul caritabil organizat de Value Team în colaborare cu Fundaţia Bethany şi cu sprijinul Rotaract Iaşi 2000, va aduce pe aceeaşi scenă nume a căror sonoritate se răsfrânge şi dincolo de graniţele ţării. Felicia Filip, numită Noua regină a Traviatei”, corul Cantores Amicitiae, condus de dirijorul Nicolae Gâscă, precum şi Cvartetul Symphonis vă vor delecta auzul şi sufletul cu momente muzicale de calitate.

Biletele în valoare de 45, respectiv 65 de lei pot fi achiziţionate doar din Librăriile Cărtureşti Palas Mall şi Cărtureşti Iulius Mall. Banii strânşi în urma vânzării biletelor vor fi donaţi Şcolii din Liteni în scopul renovării acesteia.

Aşadar, eu zic să notăm cu toţii ziua de 16 mai în calendar, căci se anunţă a fi una cu adevărat memorabilă!

Pentru cei care vor să afle mai multe detalii, le stau la dispoziţie site-ul oficial şi pagina de Facebook a evenimentului.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s