De ce îmi doresc ca 2015 să stea sub semnul noilor începuturi

inceput

Până nu demult, saltul cu paraşuta sau escaladarea unui munte mi se păreau veritabile demonstraţii de curaj. Însă de curând am realizat că cel mai dificil şi, totodată, mai de apreciat act de cutezanţă constă, de fapt, în a-ţi încheia socotelile cu tot ce nu te mai face să zâmbeşti şi să faci loc în viaţa ta pentru alte lucruri, momente sau persoane.

Dacă în copilărie perspectiva unui nou început mă entuziasma de fiecare dată, odată cu trecerea timpului, ideea unei posibile ”schimbări de macaz” a început să mă înfricoşeze tot mai mult. Tocmai de aceea, mi-a fost atât de greu să închei anumite capitole din viaţa mea şi să pornesc pe un nou drum la fel ca odinioară: cu fruntea sus, senină şi întovărăşită de alte speranţe.

Teama de necunoscut venită la pachet cu maturizarea, lipsa certitudinilor și eșecurile ipotetice – toate acestea m-au împiedicat adesea să pun punct ori de câte ori simțeam nevoia, privându-mă astfel de o viață pe măsura credințelor și aspirațiilor mele din acel moment.

Tocmai de asta, îmi doresc ca 2015 să stea sub semnul noilor începuturi. Să fie acesta anul în care îndrăznim să lăsăm în urmă ceea ce nu ne mai reprezintă, nu ne mai mulțumește și în care privim cu mai mult entuziasm spre înainte. Să renunțăm la jobul sau la activitățile care nu mai spun nimic despre noi și să ne dedicăm lucrurilor în care realmente ne regăsim. Să punem punct relațiilor de conveniență – fie că vorbim de iubire, fie de prietenie – și să începem să clădim legături durabile cu oamenii în care credem cu adevărat. Chiar dacă e posibil să ne împiedicăm, pe alocuri, de vreo sprânceană ridicată sau de obiecții gratuite.

În fond, cum știi dacă îți va plăcea sau nu ceea ce te așteaptă la capătul unei călătorii, atât timp cât nu te încumeți să pornești la drum? Corect? Și, mai ales, cum ai putea să-ți clădești fericirea dacă nu cutezi să închizi ușa după tine și să o iei de la capăt? Fără priviri în urmă, doar explorând și îmbrățisând cu mintea și inima deschisă experiența fiecărei descoperiri în parte. Acestea sunt întrebările la care vă provoc să vă răspundeți singuri chiar acum, înainte de a vă așeza în agendă planurile pentru 2015.

Sursa foto: pinterest.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s