Iubirea la distanţă

air

Nu e uşor să ai o relaţie la distanţă. În timp ce omul pe care-l iubeşti urcă în avion, tu te îmbărbătezi cu gândul că veţi continua să vorbiţi la fel de des ca înainte. Că vă veţi povesti în amănunte tot ce vi se întâmplă, şi astfel veţi reuşi să păcăliţi distanţa.

Iar în primele zile nu e chiar atât de rău cum ţi-ai imaginat că va fi. Tu îi înşiri fără pauze ce ai mai făcut, iar celălalt îţi expune în cuvinte, fotografii şi video-uri de câteva secunde noua lui viaţă. Te entuziasmezi în acelaşi ritm cu el şi începi să visezi la ziua în care te va plimba de mână în toate locurile minunate despre care ţi-a tot spus.

Numai că, de la o vreme, kilometri încep să se simtă. Şi constaţi că o relaţie la distanţă seamănă mult cu o intervenţie chirurgicală. O incizie doare după ce efectul anesteziei s-a disipat. Distanţa începe şi ea să-ţi provoace durere după un şirag mai lung de zile. O durere care se acutizează cu fiecare moment în care nu ai nevoie de cuvinte de încurajare, ci de îmbrăţişarea lui caldă. Cu fiecare clipă în care îi cauţi cu disperare sfatul iar acesta ajunge prea târziu sau nu poţi să împarţi cu el toate bucuriile alea mărunte.

Cele câteva ore de zbor care vă despart te impulsionează să vorbeşti despre celălalt mai des. Să stai minute în şir cu ochii pironiţi în albumul cu fotografii şi să suspini mai apăsat. Te fac să-ţi dai seama că spaghetele tale nu au acelaşi gust ca cele pe care el ţi le pregătea şi nici dimineţile nu te mai întâmpină cu acelaşi parfum căzut în idilă cu simţul tău olfactiv.

Paradoxal, abia atunci când omul-pereche nu e lângă tine reuşeşti să conştienzezi existenţa acelui “doi” şi să-i înţelegi realmente însemnătatea. Înainte de a lua o decizie, aşezi în balanţă toate plusurile, minusurile şi te gândeşti cum îl afectează asta pe celălalt. Afli în sfârşit cât de important e să-i asculţi frământările şi să-ţi fie ascultate şi, totodată, te acomodezi cu ideea că într-un cuplu toate se împart în mod egal, până şi concesiile. Şi nu neapărat pentru că aşa e just, ci pentru că realizezi că în caz contrar regretele celuilalt vor atârna greu pe conştiinţa ta.

Odată cu timpul, te iubesc începe să cântărească mai mult. Şi asta pentru că vine de la mii de kilometri distanţă şi îţi demonstrează că locuieşti în continuare în inima celuilalt. Descoperi că o întâlnire pe Skype poate să îţi trezească fluturi în stomac, dar şi că trebuie să ai ceva mai multă încredere: în propria persoană, în celălalt, în “noi”.

Sursa foto: pinterest.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s