“Big Magic. Creative living beyond fear” – sau cum să-ți înfrumusețezi viața îmbrățisând creativitatea

88b04f5ff715d73792fbeac1175b8b09

A creative life is an amplified life. It’s a bigger life, a happier life, an expanded life, and a hell of a lot more interesting  life. Living in this manner – continually and stubbornly bringing forth the jewels that are hidden within you – is a fine art, in and of itself.

Înainte să citesc ”Big Magic”,  nutream convingerea că e o carte ce se adresează exclusiv scriitorilor în devenire și oamenilor din industriile creative. Abia după ce am năvălit cu privirea peste primele pagini am înțeles care este, de fapt, scopul acestei cărți și pe cine vizează. Ei bine,  pe toată lumea.

Pe toți cei care  doresc să își zugrăvească viața în culorile fericirii și diminețile în sclipirea zâmbetelor sincere. Pe cei care vor să exploreze frumosul în toate formele lui și să-și construiască un univers propriu, care să le inunde sufletul cu bucuria împlinirii.

Sinceră, modestă, ironică pe alocuri și amuzantă, Elizabeth Gilbert vorbește despre creativitate prin prisma propriilor experiențe, considerând că aceasta este într-adevăr o necesitate. Una care impune, totodată, și o doză echilibrată de egoism, pe care fiecare dintre noi e necesar să și-o asume. Și nu pentru că trăim în vremuri în care a fi creativ este sinonim cu a fi cool, ci pentru că îmbrățișând creativitatea drumul nostru prin viață poate deveni infinit mai ușor, mai senin, mai plin de însemnătate pentru suflet.

Grație acestei autoare, pe care de altfel am ajuns să o îndrăgesc enorm, am conștientizat că trebuie să privim creativitatea ca pe un dar. Dar, mai presus de atât, că e neapărat să ne bucurăm de acesta, în ciuda oboselii, a eforturilor nenumărate și a opreliștilor ce vin odată cu el.

Creativitatea este hrană pentru minte și suflet. Prin urmare, indiferent că ne manifestăm creativitatea în domeniul picturii, a muzicii ori a scrisului, e important să continuăm să facem ceea ce ne place. Să creăm cu gândul la noi înșine și mai puțin la criticile, laudele ori la opiniile celorlalți.

Sursa foto: pinterest.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s